Sunday, January 11, 2015

Obsessions: Je suis Charlie

photo by: well dressed zombie, all rights reservedThere's been a lot of blood in the city of art these days and it motivated me to write a few words about it. This affected my inspiration and made me think of many people that fought for freedom of expression. We all choose diffrenet pallettes for same views of the world. Sometimes the colours we chosen are a bit hard and not many can understand, and because of that very reason many were harmed. 

John Lennon


An artist that was murdered because of his perspective of the world. 
"Imagine all the people living a life in peace"

Lady Gaga

photo by: well dressed zombie, all rights reserved

An artist who fought for LGBT rights and raised "born this way foundation". For that she was censored in China, and in Russia and Indonesia she is forbidden to entry those countries.

"Why didn't arrest me when you had the chance?"

Michelangelo


Michalngelo did this fresco "Last Judgement" on the wall of the Sistine Chapel. In the prirmary version all figures were nude. That didn't appeal to Vatican and they hired another artist to paint the draperies.

We as modern artists believe in freedom of expression, and do not want to be judged for our art.

If we are all equal, why do differences matter?
photo by: well dressed zombie, all rightes reserved

Be free, unique and don't let anyone affect and judge your choises. 
Xo


21 comments:

 1. This is very importaint

  ReplyDelete
 2. Jak si mi ti umetnik... Samo si peder pa ti se čini da jesi.

  ReplyDelete
 3. Ti anonimna osobo da imas 2 grama mozga u glavi pohvalio bi i cenio nekog zbog njegovog truda i rada, a ne bi trazio rupu u svemu sto vidis! Uostalom vreme ce pokazati ko je kakav umetnik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Trud i rad ne znače kvalitet. Ko ne traži rupe u svemu na kraju će kroz jednu i propasti. Vreme će pokazati ko je umetnik, ove besmislene fotografije i ''performansi'' ispariće sa prvim novim modnim trendom, što i jeste ova ''umetnost''.

   Delete
  2. U redu. Kao pravo, moram reći da je talenat 10%, dok je trud 90% umetnosti. Tih 10% talenta ova osoba definitivno poseduje. Mislim, samo pogledaj kvalitet crteža. Odličan je. A s obzirom da pokušava da uspe i radi na tome, pokazuje makar polovinu tog 90% rada. "Ko ne traži rupu u svemu na kraju će kroz jednu i propasti?" Uvek će biti rupa. Uvek će doći neko kome će nešto smetati. Dakle zaključujuemo, niko nije savršen i uvek će se naći nešto što nekom drugom ne valja. "Besmislene fotografije". BESMISLENE FOTOGRAFIJE? Upravo to nisu. Fotografije pokazuju strast prema radu, sto je jako potredno. A koliko ja znam, ono što se smatra kavlitetnim radom nikada ne ispari, zar ne?

   Delete
  3. Kako ovaj lik kenja ne verujem. Uradi ti bolje pa probaj da kanjaš

   Delete
  4. Je li Tanasije, da te pitam iskreno: koliko je čika Soros upumpao šekela u bulju? Vidim da si nešto mnogo LGBT u poslednje vreme.

   Delete
 4. Dotična persona koja je iznela svoje mišljenje o umetničkim radovima iz 'umetničkog' ugla, je samo običan istripovani, frustrirani 'umetnik'. Jer da je zaista pravi umetnik, kao što se predstavlja, znao bi da je UMETNOST VIDETI LEPOTU U SVEMU! Zato bi bilo bolje da svoje komentare i mišljenja zadrži za sebe.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja na primer vidim lepotu u septickoj jami.

   Delete
  2. odlicno to je dadaizam!

   Delete
  3. Pobedio si svojim neograničenim merama autizma. Još malo pa će biti pedophile pride, gamadi jedna bolesna.

   Delete
 5. Ne znam čemu ovo ali drago mi je što je anonimus. Toliko govori o njemu, i što je ustao u 7 ujutru da mrzi sve što nije po njegovoj zatucanoj utopiji. Haos

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nisam ustao u 7 ujutru, kod vas na blogu ništa ne valja pa ni sat. Kao samoprozvani intelektualac bi trebalo da znaš da utopija ne postoji pa je ne mogu ni imati ;) Haos je što će takvi kao ti jednom voditi kulturu ove zemlje, ako bude uopšte opstala.

   Delete
 6. Sacekajte da nadjem lubrikant.

  ReplyDelete
 7. Ova gospodja tanasije pokusava da svoje seksualno opredeljenje prikrije pomocu umetnosti("on nije gej, on je umetnik"). Pa zar umetnost za to sluzi kukala ti majka?!

  ReplyDelete
 8. Ovo je čist dokaz toga da u ovoj sredini u kojoj živimo sam pomen seksusalne orijentacije izaziva niz uvreda i neprimerenih opaski. Sasvim je u redu da se nekome ne svidi ono što se nalazi u ovom postu ali argument da je umetnost loša jer je neko "peder" zaista nema nikakvu težinu i izuzetno je nezreo kao i izvođenje zaključka o nečijoj seksualnoj opredeljenosti na osnovu teksta u kojoj je pomenuta osoba koja se borila za prava LGBT zajednice. Ovo je blog posvećen modi i umetnosti i bilo bi lepo da komentare (a pogotovo one uvredljive) koji nemaju veze s tim zadržite za sebe jer će ubuduće biti brisani. S poštovanjem, autorka bloga.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ono sto jeste izazvalo niz opaski i uvreda jeste namerno i nasilno ubacivanje "dobre borbe" clanova LGBT protiv "zle" vlasti, i neo-nacista.

   To sto ste vi uradili je neprimernije od onoga sto mi pokusavamo da uradimo.

   Naucite da nasilno utisavanje prava slobodnog govora nije nista bolje od Stalinove diktature.

   Delete
  2. Smešno kako se ugledate na onu profuknjaču ''Lejdi Gagu'' koja predstavlja suštinu degenerisanog i nemoralnog društva, egzibicionizam i gadost. Da ne spominjem da vam je uzor Lenon koji je inače zlostavljao fizički i psihički svog sina, a ženu ubijao od batina. Pravi borci za ljuCka prava!

   Delete
  3. Što se tiče prvog komentara, tekst je naveo primere ljudi kojima je na neki način oduzeta sloboda izražavanja mišljenja, nema ni reči o vlasti a kamoli neo-nacizmu. Ako misliš da je neprimereno napisati po anegdotu iz života tri umetnika propo toga što se desilo u Parizu, zaista ne znam šta je primereno i koji ste to vi. I takodje, niko nikome nasilno ne utišava pravo slobodnog govora pogotovo ne ovde, ali govor mržnje se neće tolerisati.

   Što se tiče drugog komentara, postoji razlika između pisanja teksta o anegdotama iz nečijih života i tvrdnje da je nekome neko uzor. Naravno pravo na mišljenje i izvođenje zaključaka ti niko ne osporava, samo skrećem pažnju.

   Delete
  4. Prvi komentar: Prvo, koristis eristicku dijalektiku da bi me zbunila sto uopste nije uredu, i mislim da je vrlo bezopbrazno i nevaspitano sa tvoje strane.

   Svima ovde je sasvim jasno da je LGBT deo ubacen na silu i bez ikakvog razloga, ili harmonije sa tekstom.

   "Komentari ce se brisati"
   Sto bi Ameri rekli, direktno ugrozavanje prava prvog amandmana.

   Delete